Alerán-tavi horgászat Keszthelyen

A mostani horgászatom során, az Alerán-tóra esett a választás, ahol reggeltől estig tartó feederezés volt tervben. Az érkezés után egy magokból és kukorica csírából álló alapozó etetést alakítottam ki a túlpart két méteres sávjában. Etetőanyagnak CFB Sunshine és Full Fruit method mix kombinációt kevertem.

Az időjárás délig nem kedvezett, hol szakadó, hol pedig szemerkélő eső nehezítette a feederezést, a légnyomás pedig 1010 kpa alatti volt és fokozatosan csökkenő értéket mutatott, ami szintén nem segítette a horgászatom. Csalinak a komplett Ghost PopUp szériát felvonultattam, amiből a Sunshine Fluo Pop Up 14 mm és a Natur Sour 10 mm vált be. Az egyik botommal az etetést dobtam, a másikkal kereső pecát végeztem.


A tó híres amur állományáról, amiből szerettem volna horogra csalni 1-2 példányt. Nehezítő körülmény, a nagy mennyiségben jelen lévő ezüstkárász, amiből estig 25-30 darabot biztos szákba tereltem.

Miattuk nehéz volt szelektálni, mert a csalik méretével nem foglalkozva akadtak horogra. A 14 órás peca során közel 10 db bajszos tó lakó, köztük egy 9,55kg - os pocakos is kedvet kapott a csalimhoz.

Meglepetésvendégként pedig egy egészséges compó is megtisztelt egy közös fotó erejéig.

Sajnos amurt nem sikerült fognom, de megfogadtam, hogy egy nappali feederezésre és egy 72 órás bojlizásra még visszatértek ide. De addig is jöhet néhány kép még a kifogott halakról:



A tó szépen gondozott, park-tavas kialakítású, a halak pedig egészségesek és jó erőben vannak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy nyugodt szép környezetben szeretne kikapcsolódni.

Támogatást és a lehetőséget köszönöm Csabinak!
CFB - Barátságban a halakkal!

Csalik:

https://www.cfb-shop.hu/CFB-GHOST-PopUp

https://www.cfb-shop.hu/CFB-GHOST-FLUO-PopUp-50g

Etetőanyagok:

 https://www.cfb-shop.hu/METHOD-MIXEK-1kg