HORGÁSZPALÁNTA GYERMEKTÁBOR 2021

HORGÁSZPALÁNTA GYERMEKTÁBOR 2021. július 23-24. „Jöttünk, voltunk, visszatérünk…..”

Hatalmas  várakozás és izgalom előzte meg a tábornyitást, melyet a gyermekek már nagyon vártak. A tóparti csendet több mint 20 gyermek kacaja töltötte be, a közös ismerkedés után pedig szinte mintha mindenki ismerte volna egymást. Hatalmas energiával vágták bele magukat egyenesen a közepébe a történetnek, melyet most végre közösen, együtt írhattunk.

A gyerekek négy csoportba lettek osztva, s a négy táborvezető – Paulin Zoltán, Bocskai Marcell, Kápolna László, Bognár Barnabás – irányítása alatt megkezdték a „szakmai munkát”  játékos keretek között. Minden táborvezetőnek bevállalósnak kellett lenni a csapatért, hiszen a gyerekek által kitalált plusz feladatokat a pontok gyűjtése során csak így lehetett megszerezni. Így ha kellett, akkor a táborvezetőnek akár a vízbe is be kellett ugrani, vagy éppen színésznek kellett állnia. De a jelszó ez volt: mindent a csapatért…. Természetesen a kis csapatoknak néha másik csapatokkal is össze kellett fognia, hogy a kitűzött célokat elérjék. Öröm volt nézni, hogy ebbe a tóparti világba csöppent gyerekek nem a telefonokat nyomkodták, hanem a nevetés , a verseny szellem, az izgalom hatásai alatt tényleg saját gyerekkorunk világát idézték. Az sem mellékes, hogy ez a generáció nagyon kreatív, tisztelettudó, kitartó  és nagyon segítőkész mindenki  irányába. Erre szokták mondani, hogy  JÓ A CSAPAT.

A gyermekeket elkísérő vagy éppen csak betekintő szülők kiválóan szállták bele ebbe a 24órába, és ha kellett, a feladatok aktiv részeseivé váltak. 

A tábor hangulatát a pénteki sötét felhők és az eső sem tudta elmosni. Aztán a bogrács vacsora után újra kisütött a nap, és a halak is megindultak, amit a gyerekek nagyon élveztek, rengeteg halat sikerült kifogniuk. A grillen sültek a kolbászok és a húsok, sajtok, valamint készültek a  hot-dogok és hamburgerek, és az esti tábortűznél a májvacukor is helyett kapott, mely után Géza bácsi harmónikájával egy kis bulit is tudtunk csapni. A tábortűz mellett az esti mesélésnek is helye volt, melyet elő is adtak a táborvezetők és a szülők, pótolva az esti tv-zést.

Szombat hajnali kettő óra is elmúlt, de az energiák nem akartak apadni - a gyerekek részéről. Kis rábeszélés után a reggeli hét órai kelés terveinek meglebegtetése után a tábor elcsendesedett, melyet a kapásjelzők csipogása szakított meg alkalmanként, melyet a botfelelős megfelelő csapat kiscserkészeinek kellett kezelésbe vennie – sikeresen…

Reggel  7:00… A csend uralta a tábort  … Változtattunk a programon, hogy mindegyikünk csapata rá tudjon pihenni a további feladatokra. Azért 8órára egy csapásra megváltozott a helyzet, a többség betöltötte a vízpartot…  Közös reggelizés után folytatódott a horgászat, melyet csak az ebéd  és egy délutáni lángos sütés, pizzázás tudott megszakítani. Azért hogy a gyerekek kondicióban tartsanak minket is, egy focimeccset szerveztek a táborszomszédokkal, akik Szlovéniából jöttek Gyékényesre. Így egy rangos nemzetközi focimeccsbe cseppentünk a táborozókkal, melyet a szomszédba kialakított pályán, idegenben kellett lejátszani. Szlovénia – Magyarország 4-4  Úgy gondolom, idegenben jó az x-is, tehát gyerekeinkkel nem vallottunk szégyent.

A 24 óra versengését egy kis eredményhirdetéssel zártuk, melyben az ajándékok és az érmek sem maradhattak el. Ki mint vet, úgy arat… És ez a CSAPAT most kiválóan teljesített… A tábor végéhez közeledve mindenki nehéz szívvel vette tudomásul,  hogy ennek a könyvnek a lapjára most csak ennyi jutott.  De ez volt az első oldal, és csak rajtunk múlik majd, hogy mennyit fogunk még EGYÜTT, közösen beleírni.

Kedves Palánták! Köszönjük, hogy a szabályainkat betartottátok, hogy fegyelmezettek voltatok, és külön köszönjük azt a rengeteg nevetést, örömöt, kacajt, amivel a tábort megtöltöttétek. Szóval FANTASZTIKUS KIS KÖZÖSSÉG, CSAPAT VAGYTOK

Tisztelt támogatóink!

KÖSZÖNÖM

- minden táborvezetőnek Bocskai Marci, Paulin Zoli, szervezőtársamnak, Kápolna Lacinak az önzetlen segítséget

- Andrew Hudson, thank you very much

- minden személynek, akik adójuk egy százalékával hozzájárultak

- minden magánszemélynek és vállalkozónak

- Gyékényesi Önkormányzatnak

- Egyesületünknek

- Berlász Géza bácsinak

- a szülőknek a segítséget, a jégkrémet, a mézet , a lángost , a réteseket, májvacukrot…

Baráti üdvözlettel: Bognár Barnabás