Évkezdés Hidegvölgyön

Tegnap én is megkezdtem végre az idei peca szezont. A választásom a Hidegvölgyi Horgásztó-ra  esett.

Nagyon szeretem ezt a tavat a szép környezet és a nagyon szép halálománya miatt. Igaz nem egy "könnyű" pálya amit már nem egyszer bizonyított is az évek folyamán. Reggel viszonylag későn 8 óra után értem le, így igyekeztem minél gyorsabban megkezdeni a horgászatot. A februárhoz képest jó idő fogadott kicsit ugyan hűvös, de napos élénk déli széllel. A mai napom amolyan "hibrid" pecával kezdtem. Egy feeder és egy bojlis botot hoztam magammal. Ilyet sem csináltam még... A feeder bot a már jól megszokott társam Croco 390-420 Super Multi Feeder, a bojlis pedig szintén a Croco kínálatából az egyik Xt 11-em.

A délelőtt viszonylag eseménytelenül teltel. Egy kárászt sikerült fogni, egy kisebb ponty pedig a partnál köszönt el közvetlen a szákolás előtt. Gondoltam egy merészet és a pva bag-os szerelékemnél a "CFB" 14mm-es Squid-Natur Sour PopUp-ját, egy kis ólompasztával lesújozva tettem a "csomagba". Bedobás után kb öt perc elteltével már húzta is az első jelentkező. Egy szép 9,9 kg-os tőponty volt aki elsőre elcsábúlt.

A következő dobás után sem kellett sokat várnom és már érkezett is az idei első 10+ -os potykám. 3 óra felé, (ekkor kb 15 perce lehetett bent a szerelék) erős húzós kapással érkezett az eddigi egyéni pontyrekordom! 15 perc fárasztás után sikerült a bölcsőbe fektetni a maga 17,8 kg-os súlyával.

Pakolás közben még dobtam egy utolsót gondoltam hátha... Igazából nem kellet sokat bíbelődnöm a cuccaimmal már húzta is egy 14,5-ös tükörponty.

Ez olyan igazi "pakolós" ponty volt. Nem is mertem volna ilyen eredményes szezonkezdésre gondolni, még most is sokat jár a fejemben a tegnapi nap. A halak súlya: 9,9kg; 10,1kg; 11,1kg; 14,5kg; 17,8kg

A mai csalim; https://www.cfb-shop.hu/GHOST-2in1-PopUp

Köszönöm a támogatást; Csaba Horvath "CFB" Kristóf Tóth ; Attila Tóth - Croco Fishing

 

Irta:Móra József