Februári nyár - Abért tavi kánaán

Sziasztok! A február 8-i hétvégén kijutottam horgászni. Helyszín a Lukácsházi víztározó másik nevén Abért-tó volt. Idén a Method feeder OB selejtező egyik helyszíne is lesz. Szombaton délután pár órát, majd vasárnap reggel 9-től 15 óráig tudtam magamat kipróbálni újra ezen a remek vízen. Mindkét alkalommal két bottal methodoztam, egy rövidebb 35m körüli és egy hosszabb 80m körüli távon. Szombaton soknak bizonyult a két bot, míg vasárnap a kettővel is alig lehetett kapást elérni.

Mindkét nap ugyanazzal a kajával horgásztam. Három féle etetést próbálgattam. két method mix és egy pelletes kaja alkotta a kínálatot. Full fruit saját liquidjével és vízzel, valamint kevés házi pálinkával és Becherovkával kevereve. Monster fish és Green fish method mix kevés betainnal és Carp stimulate liquiddel és vízzel készre keverve. 2mm -e s natur és 2mm-es Hot chokolate pellet Squid és Red dream liquiddel tovább ízesítve és vízzel megfelelő állagúra beállítva. A CFB pumpás aromáit és Bomb cseppjeit is sikerrel használtam, azonos ízekben alkalmazva a csalikéval.

A halas, pelletes vonal adott jobban a pontyot, a Full fruit most csak giga kárászokat és dévéreket húzott be. Első nap délután 8db halat fogtam, abból 3 volt ponty, vasárnap 14 halat sikerült merítőbe terelni, amiből 7db volt ponty. Szép kiló körüli dévérek és kárászok is akadtak jócskán és három koi kárász is kedvet kapott a finom csalikra.


5 és 8mm-es ghost popupokkal horgásztam, amelyeket az idén megjelent NEON HOOKS 12-es Titan horgok alá kötött tüskékre tűztem fel. Tökéletes balanszban voltak a csalik, a horog a medret érintette, de nem emelte ki előke hosszban, csak a csali lebegett súlytalanul.
Mind a csalik, mind a horgok maximálisan tették amit kellett. Az előbbi bevonzotta, az utóbbi a merítőig juttatta őket. A horog jól akad és tartja a hegyét illetve a formáját is. Idén használni fogom nagy bizalommal.

Csalik közül vegyesen keltek el az ízek. Robin red, Red dream, Cream dream, Pink panther, Cranberry-Sunshine és Hot chokolte volt a nyerő íz. Ezeket váltogatva tudtam eljutni a merítésig.
Remek pecák voltak. Vasárnap Szabó Roli és Kovács Józsi barátaim társaságában élvezhettem a napsütést is és az üres perceket egymás szekálásával ütöttük el. :)

Roli és az Én fogásaimon felbuzdulva idén Józsi is teljes erővel veti bele magát a feederezésbe és a CFB kínálatába.
Itt is kívánok neki sikeres évet!

Köszi ha elolvastad és dobj egy Like-ot, ha tetszett. Jég olvadás után sem lehetetlen pontyot fogni. :)

Barátságban a halakkal - CFB

Nábrádi Attila

 

#carpfriendbaits #NEONHOOKS #catchandrelelase

http://www.cfb-shop.hu/GREEN-FISH-METHOD-MIX-1kg
https://sedofishing.hu/product/neon-titan-feeder-horog/